Expert

Customer Experience

TRI-event: Project Portfolio Management – Motor voor een doelgerichte uitvoering van de organisatiestrategie

Trilations & Ackinas nodigen u graag uit op dit seminarie waar 2 topspecialisten zullen toelichten waarom Project Portfolio Management (PPM) een must is en hoe dit kan worden geïmplementeerd.

Schrijf in

Agenda:

PPM als motor voor een doelgerichte strategie-uitvoering – Chris Kindermans

Managers worstelen vandaag meer dan ooit met de vraag hoe de schaarse middelen op de beste manier kunnen worden ingezet om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Project Portfolio Management (PPM) biedt een oplossing voor deze vraag. Een goed ingericht PPM kan volgens Gartner tot 30% besparen op het veranderbudget.

Hoe PPM implementeren? – Jan Bloem

Organisaties die PPM willen inzetten om hun strategische doelstellingen te bereiken zullen vooral ervaren dat PPM een verandertraject is, waarvan zij zelf een belangrijk deel uitmaken. Een verandertraject waarbij de harde kant en de zachte kant de mogelijkheden bepalen om te groeien in maturiteit.
Welke elementen zijn onmisbaar voor organisaties die PPM organisatie breed willen invoeren? Hoe bouw je dat stap voor stap op, samen met alle stakeholders? Wat betekent dit voor de positie van de Project Portfolio Manager

Demo Sciforma Portfolio management tool

In een korte demo demonstreren we hoe PPM ondersteund kan worden door een tool.

Sprekers:

Chris. F. Kindermans MSc PMP is een autoriteit op vlak van project en portfolio management. Chris is EMS Professor bij EHSAL en docent Master in Project Management aan PXL Diepenbeek. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation.

Jan Bloem is senior management consultant gespecialiseerd in Project Portfolio Management, Resource Management, Benefits Management en Verander Management. Jan implementeert PPM en coacht daarbij management teams, portfoliomanagers en PMO managers van middelgrote en grote organisaties in diverse sectoren, profit en non-profit. Hij is initiatiefnemer en organisator van het PPM Jaarcongres in Nederland en startte in 2014 een Masterclass PPM voor professionele Project Portfolio Managers.

Praktische informatie:

2 juni 2015

15:45 – Welkom
16:00 – Chris Kindermans
17:00 – Jan Bloem
17:45 – Demo Sciforma
18:00 – Netwerking drink met broodjes

Waar?

pointer

Crown Plaza Brussels – Le Palace
Ginestestraat 3

1210 Brussel

footer tc2_2 image

Schrijf in

Expert

Customer Experience